Techo fotovoltaico - energía verde

25 July, 2022

Com poden afectar a un cable solar les altes temperatures

Un cable solar pot veure’s afectat per les altes temperatures amb el deteriorament de diferents components dels sistemes fotovoltaics: els inversors poden fallar, l’eficiència dels mòduls solars poden disminuir i els danys en les cèl·lules existents poden empitjorar.

UNA SELECCIÓ INADEQUADA DELS CABLES POT PROVOCAR PROBLEMES DE RENDIMENT DE LA INSTAL·LACIÓ FOTOVOLTAICA

Els cables només representen al voltant del 4-5% del cost d’un projecte fotovoltaic, però poden tenir un impacte significatiu en la producció d’energia. El cable sovint no es considera un factor crític, no obstant, un disseny inadequat i/o una mala selecció dels cables pot tenir conseqüències greus, provocant riscos de seguretat, una reducció de la potència i altres problemes de rendiment que poden posar en perill la vida útil d’un sistema fotovoltaic.

Fotovoltaico flotante

Per mantenir la longevitat i la fiabilitat del sistema fotovoltaic, els cables utilitzados en la generació d’energia han d’estar dissenyats per oferir un excel·lent rendiment durant l’exposició perllongada a altes temperatures i suportar condicions ambientals adverses com ara l’exposició perllongada a l’ozó i a la llum solar, les fluctuacions extremes de temperatura i els raigs ultravioleta (UV) directes.

Top Cable ha dissenyat cables fotovoltaics d’altes prestacions  resistents als raigs UV, a l’ozó, a l’abrasió de la sorra i a l’absorció d’aigua.  A més a més, proporcionen una excel·lent flexibilitat per les condicions climàtiques extremes durant l’exposició perllongada a la llum solar.

Cable solar

PROVES DE RESISTÈNCIA DEL CABLE SOLAR ALS RAIGS UV DE 720 CICLES

El cable TOPSOLAR® H1Z2Z2-K està certificat per TÜV segons la normativa EN50618 i per AENOR segons la normativa IEC 62930, superant les proves més agressives de resistència als raigs UV d’ambdues normatives, incloent dues proves diferents de raigs UV de dos laboratoris acreditats.

A Top Cable tenim una àmplia gamma de cable solar. No dubtis en contactar amb el nostre equip comercial per trobar el cable que millor s’adapta al teu projecte.