Techo fotovoltaico - energía verde

10 October, 2014

Cable Top Cable al túnel d’EL BICHO

La construcció del primer tub del túnel es va completar al setembre de 2010, començant aquest mateix any amb el segon tub bessó. El Projecte Anell Insular de Tenerife, proporcionarà una doble calçada per tota l’illa, facilitant l’accés al nord i al sud a la mateixa. Està previst que finalitzi la seva construcció durant el 2014.

   túnel el bicho  

Les “Obres Complementàries del Segon Tub del Túnel de El Bicho” tenen un pressupost de licitació de 22,6 milions d’euros i un termini d’execució de divuit mesos.

Aquesta infraestructura està prevista a les obres de la “Nova carretera Adeje-Santiago del Teide. Connexió amb el Port de Fonsalía ” i s’inclou en el vigent conveni del Govern de Canàries amb el Ministeri de Foment en matèria de carreteres.

túnel el bicho

El doble Túnel de la Bestiola és la principal fita de l’obre, amb dues calçades separades (una per sentit) i cada una amb dos Carrils, suposa una inversió de més de 30 Milions d’euros el que representa una mica més del 20% del total de la Inversió de l’Obra.

Aquesta nova actuació tindrà una longitud de 990 metres, un radi de 6,76 metres i 115 m2 de secció. Comptarà amb dues galeries de comunicació de vianants entre el primer i segon tub que faran les funcions de vies d’escapament i de seguretat. En el seu interior es disposaran dos carrils de 3,50 metres d’amplada més un voral de 2,5 metres i un altre d’1 metres i dues voreres.

A més, disposarà de tots els elements de seguretat propis d’un túnel d’aquestes dimensions, com ara una base d’il·luminació, ventilació, senyalització variable i sistemes de control.

 túnel el bicho

CARACTERÍSTIQUES GENERALS DEL TÚNEL DEL BICHO

Aquest túnel travessarà la muntanya de la Hoya pertanyent, des d’un punt de vista geològic, el massís de Teno. Els treballs d’excavació s’han realitzat sense problemes en tractar-se de roca sana i poc fracturada encara que en alguns casos, ha estat necessari realitzar explosions davant la duresa del basalt.

Des del punt de vista mediambiental, la construcció d’aquest túnel és la solució menys impactant per travessar la muntanya i no ocupar més sòl. Amb la nova carretera es redueix a 20 quilòmetres la distància actual de 26 entre Armeñime i Santiago del Teide. La nova via comptarà amb dos carrils i permetrà passar d’una velocitat mitjana actual de 40 quilòmetres per hora, a una de 100. Així, es trigarà entre 10 i 12 minuts en fer aquest recorregut que ara en el millor dels casos, és de 35 minuts , si no hi ha embussos provocats per camions, a més de travessar els nuclis urbans de Tejina de Isora, Guia d’Isora i Chío.

Amb aquest túnel, només entre Chío i Santiago del Teide, es redueix el temps de recorregut en més de 10 minuts. Es tracta per tant d’una solució neta, ràpida i segura.

túnel el bicho

En la secció d’aquesta calçada del túnel hi ha una plataforma amb dos carrils de 3,5 metres d’ample, voral interior i exterior i dues voreres de 0,75 metres. L’alçada màxima al centre és de 8,6 metres. Hi haurà dues galeries que comunicaran les dues calçades del túnel, servint com a vies d’evacuació en cas d’incidents.

túnel el bicho