Techo fotovoltaico - energía verde

12 November, 2021

Cables per a instal·lacions fotovoltaiques

Els cables solars són un element indispensable en una instal·lació fotovoltaica, ja sigui en grans instal·lacions en plantes solars o en instal·lacions fotovoltaiques de menor dimensió en sistemes domèstics. 

CABLES D’ALT RENDIMENT DISSENYATS PER A INSTAL·LACIONS FOTOVOLTAIQUES

A les grans plantes solars es transforma directament l’energia del sol en energía elèctrica. Son cables aptes per l’ús en altes temperatures i qualsevol condició climàtica. El volum de cables en aquest tipus d’instal·lacions és molt alt, pel que és fonamental l’ús dels cables idonis i amb les màximes prestacions, que acompleixin el nou estàndard a 1500V EN 50618.

Cables solars per a instal·lacions fotovoltaiques al concentrador (o stringbox)

El cable TOPSOLAR PV H1Z2Z2-K 1,5/1,5 (1,8) kV DC ha estat específicament dissenyat per soportar les condicions més exigents entre els panells i la xarxa de BT en corrent contínua d’una instal·lació solar.

El cable TOPSOLAR PV H1Z2Z2-K, dissenyat seguint els estàndards EN 50618 i IEC 62930, està format a partir d’un conductor de coure estanyat (obligat per norma), un  aïllament lliure d’halògens (LSHF) i coberta de goma  amb baixa emissió de fums.  Aquestes són les seves prestacions més representatives:

Rayos ultravioletaCables resistents als raigs ultravioleta
CPRCables lliures d’halògens amb baixa emissió de fums (Certificació CPR: Cca -s1b, d2, a1)
Certificat TÜV
TemperaturaLa seva intensistat admisible és superior, a igualtat de secció, als cables convencionals, permetent arribar a temperatures de fins a 120ºC en el conductor, el que suposa importants increments d’intensitats admissibles respecte seccions similars dels cables
30 añosTé una vida útil de 30 anys a 90ºC
La seva extraordinària flexibilitat i redüit diàmetre facilita la instal·lació
móbilesCables solars aptes per a servei mòbil. És freqüent l’ús de seguidors per aprofitar al màxim la radiació solar. En aquests casos, els cables de connexió entre les estructures mòbils i les part fixes estan sotmeses a moviment, pel que els cables convencionals no són aptes
CompatiblesCables solars compatibles amb la majoria de connectors
SumergibleEs poden instal·lar submergits en aigua permanentement (AD8)

Cables de mitja tensió per a instal·lacions fotovoltaiques:  

Són cables que van des del transformador fins a connectar amb la xarxa de distribució elèctrica. Top Cable ofereix dues famílies de cables de Mitja Tensió aptes per a plantes solars, ambdós certificats per les principals companyies elèctriques: 

En ambdós casos, els cables de MT poden incloure elements obturadors a la pantalla, que impedeixen la propagació longitudinal de la humitat en cas de perforació de la coberta i/o els elements per a l’obturació longitudinal del conductor.

Cables d’alumini per a plantes solars:  

esquema instal·lacions foltovoltaiques o solar

Cables auxiliars per instal·lacions fotovoltaiques:  

Top Cable disposa també d’una àmplia gamma de cables per a install·acions auxiliars en plantes solars, como ara:

Cables fotovoltaics per a instal·lacions solars domèstiques:

El cable TOPSOLAR PV H1Z2Z2-K 1,5/1,5 (1,8) kV DC que hems vist a l’inici d’aquest article és, sense dubte, el cable idoni per a les instal·lacions fotovoltaiques domèstiques:

H1Z2Z2-K

Top Cable, un proveïdor integral per a instal·lacions fotovoltaiques de qualsevol mida

Top Cable som un fabricant i proveïdor integral de cables solars per a tot el connexionat d’instal·lacions fotovoltaiques de qualsevol mida en qualsevol part del món.

A Top Cable tenim una oferta molt àmplia de cablejat solar. No dubtis en contactar amb el nostre equip comercial per trobar el cable que millor s’adapti al teu projecte.