Techo fotovoltaico - energía verde

15 February, 2024

Cables solars per a contractistes, desenvolupadors i integradors de plantes fotovoltaiques

Construir una planta d’energia solar fotovoltaica de qualitat, segura i rentable amb un bon retorn de la inversió (RoI) és l’objectiu més important per els inversionistes, propietaris de projectes i desenvolupadors. Els cables solars representen aproximadament el 4-5% del cost d’un projecte, però poden tenir un impacte significatiu en la producció d’energia. Sovint, no se considera que el cablejat sigui un factor crític. No obstant, un disseny inadequat i/o una mala selecció de cables poden provocar riscos de seguretat, reduir la producció d’energia i altres problemes de rendiment que poden posar en perill la vida útil general d’un sistema fotovoltaic (PV, per les seves sigles en anglès).

Contrariament, una selecció adequada i una gestió adequada dels cables són vitals per la salut del sistema fotovoltaic. Contribueixen a minimitzar el manteniment, optimitzar la seguretat i permetre sistemes PV més perdurables en el temps.

Cables solars

CABLES SOLARS DISSENYATS SEGONS LA NORMATIVA EN 50818

Els cables fet servir en grans horts solars han de dissenyar-se d’acord amb la norma EN 50618. És essencial fer servir cables d’alt rendiment que operen a plena capacitat malgrat les dures condicions ambientals en una planta solar, com ara pluja, abrasió per la sorra, exposició perllongada a l’ozó i llum solar, fluctuacionsextremes de temperatura i raigs ultravioletes (UV) directes.

Per tal de mantenir la durabilitat i confiança del rendiment del sistema fotovoltaic, els cables solars han d’haver-se dissenyat específicament per optimitzar l’eficiència i minimitzar les pèrdues de línia. Els cables en instal·lacions fotovoltaiques han de desenvolupar-se per proporcionar una excel·lent flexibilitat en condicions climàtiques extremadament baixes i resistència a la deformació durant una exposició perllongada a altes temperatures.

ELS CABLES TOPSOLAR® ESTAN ESPECIALMENT DISSENYATS PER COMPLIR AMB ELS REQUISITS SOLARS MÉS EXIGENTS

Top Cable ha desenvolupat una gamma de cables solars dissenyats específicament per aplicacions fotovoltaiques. Aquests ofereixen un rendiment elèctric màxim en le circumstàncies climàtiques extremes que es troben durant l’exposició perllongada dels cables en un hort solar.

CABLES SOLARS DE CADENA CONTÍNUA DC RESISTENTS ALS RAIGS UV

Per panells de seguiment solar, el nostre cable Topsolar® H1Z2Z2-K ha estat dissenyat amb un aïllament de goma reticulat i una coberta exterior que fa que el cable sigui extremadament flexible, ja que els panells es mouran seguint el sol. Aquest cable també compleix les normatives globals més estrictes- Baix contingut de fum, sense halògens, retardant de flama i baixes emissons corrossives. Tots ells, amb certificats AD8 i TÜV segons les normatives EN 50618 i IEC 62930 i es poden instal·lar enterrats. També són cables a prova de rossegadors i termites (si es sol·licita).

CABLES PV D’ALUMINI SEGONS LA NORMA IEC 60502-1

Top Cable ha desenvolupat una gamma completa de cables PV d’alumini dissenyats segons la normativa IEC 60502-1. Estan específicament dissenyats per tot tipus d’instal·lacions solars subterrànies i a l’aire lliure, que ofereixen durabilitat addicional i eviten l’envelliment prematur del cable. Això proporciona un rendiment a llarg plaç i de confiança de la inversió fotovoltaica.

CABLES DE MITJA TENSIÓ D’ALT RENDIMENT

Per tal de connectar la instal·lació fotovoltaica a subestacions i la xarxa elèctrica, Top Cable pot proporcionar una gamma completa de cables de mitja tensió d’alt rendiment. Aquests poden incloure elements de sellat a la pantalla, que eviten la propagació longitudinal de la humitat en cas de perforació de la coberta exterior.

CABLES PER INSTAL·LACIONS AUXILIARS EN HORTS SOLARS

Top Cable també compta amb una àmplia gamma de cables solars de rendiment òptim per instal·lacions auxiliars en horts solars. Per exemple, cables de posada a terra per estructures de panells, connexions de corrent alterna i cables de fibra òptica.

TOP CABLE, UN FABRICANT I PROVEÏDOR DE CONFIANÇA DE CABLES FOTOVOLTAICS

A Top Cable trobarà un fabricant i proveïdor de confiança de tots els cables d’alimentació requerits en intal·lacions fotovoltaiques. La nostra àmplia gamma de cables engloba des de la selecció o disseny de cables, la gestió de projectes amb la nostra experiència tècnica i logística i el servei de postvenda.

Sol·liciti el nostre catàleg de cables solars o posis en contacte amb el seu representant de vendes local de Top Cable per sol·licitar un pressupost aquí.