Col·laboració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú


Top Cable col·labora amb Bombers Units Sense Fronteres, juntament amb altres empreses del sector elèctric d’Espanya (Simón, Schneider, Bauhaus, Obo Bertelsman, Solera, Uriarte), per la reconstrucció d’orfenats a Haití i Katmandú.

col·laboració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú_22

Bombers Units Sense Fronteres (BUSF) és una ONG de Madrid constituïda per Bombers, professionals dels diferents Serveis Contra Incendis i Salvament així com col·laboradors i professionals d’altres sectors.

Recentment, l’equip de voluntaris de Bombers Units Sense Fronteres es va desplaçar a Haití i a Katmandú amb l’objectiu de dotar d’instal·lacions elèctriques a un dels orfenats d’aquests països.

Aquesta acció va ser possible gràcies a la col·laboració d’algunes empreses espanyoles del sector elèctric (Top Cable, Simón, Schneider, Bauhaus, Obo Bertelsman, Solera i Uriarte), que van aportar material per a la realització de la instal·lació elèctrica. En el cas particular de Top Cable, també van aportar una quantitat econòmica gràcies a una col·lecta que van realitzar a escala interna els treballadors de l’empresa.

Els voluntaris de BUSF van tornar d’Haití feliços i orgullosos del treball realitzat, donat que van acabar la instal·lació elèctrica en el temps que estava previst. El pas de l’huracà Mattew va dificultar la seva feina (faltaven trossos de carreteres, no disposaven de subministrament elèctric i es van veure obligats a treballar amb generadors) però els hi va impedir realitzar la seva labor.

col·labaració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú_33

Entre els projectes de Bombers Units Sense Fronteres es troben:

Projectes d’Emergència, davant l’Impacte de Fenòmens Naturals amb efectes catastròfics desplaçant Equips per a realitzar labors de Logística d’Emergència, Rescat, Salvament, Potabilització i distribució d’Aigua, Atenció mèdica i Ajuda Humanitària.

Projectes de Cooperació per al Desenvolupament, que beneficien a les poblacions més desafavorides, realitzant instal·lacions de subministraments permanents d’aigua potable, instal·lacions elèctriques, etc. (Com el que van realitzar a Haití i Katmandú, amb ajuda de les empreses del sector elèctric).

Formació, impartint jornades sobre seguretat, prevenció d’incendis i riscs elèctrics (aquesta última col·laboració l’han pogut realitzar gràcies a Iberdrola).

Col·laboració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú_11

Si desitges col·laborar a títol personal o com empresa, pots entrar a la web de Bombers Units Sense Fronteres (www.busf.org) o contactar amb ells per telèfon 91 467 12 16 o per l’e-mail organizacion@busf.org.