Com funciona el motor d’una bicicleta elèctrica?


Convención Top Cable 14

La bicicleta és un excel · lent mitjà de transport. Però segons el terreny, distància o condició física de l’usuari, una bicicleta elèctrica pot convertir-se en la solució ideal.

¿BICICLETA ELÈCTRICA O CICLOMOTOR?

La legislació de la Unió Europea considera bicicletes elèctriques a aquells vehicles que compleixen aquests 3 requisits:

  • Només proporcionen assistència mentre es pedaleja. Poden tenir accelerador sempre que aquest només sigui efectiu quan es pedalegi.
  • El motor es desconnecta a partir de 25 km / h.
  • La seva potència no és superior a 250 W

A la resta de les bicicletes elèctriques se les considera ciclomotors elèctrics, i requereixen llicència de conducció i assegurança específica d’accidents.

MOTOR ELÈCTRIC DE LA BICICLETA

El motor elèctric d’una bicicleta no funciona si el ciclista no pedaleja. Les bicicletes utilitzen un motor per assistir al pedaleig, no per substituir-lo. El model més comú és un sensor en els pedals que detecta la força que fa el ciclista i l’ajuda proporcionalment. Aquest motor para automàticament quan el ciclista prem el fre o quan aconsegueixi certa velocitat.

El motor de la bicicleta té una bateria que és la que l’alimenta. Les bateries, que tenen una vida útil d’uns dos anys de mitjana, es poden extreure o es poden carregar posades. S’han de connectar a un carregador, que és els connecta a la xarxa elèctrica. Normalment, tenen una autonomia d’entre 25 i 70 quilòmetres, depenent del model que comprem.

Hem trobat a la wikipedia aquesta imatge que il · lustra una bicicleta estàndard convertida en una e-bici:

electric bike diagram

Has utilitzat alguna vegada una bicicleta elèctrica? És el teu mètode de desplaçament habitual?

1 thought on “Com funciona el motor d’una bicicleta elèctrica?

  1. MMM

    La bicicleta eléctrica és una gran sol·lució per distàncies urbanes, el clima mediterràni fa encara més agradable fer servir aquest mitjà de transport.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *