Com identificar si els cables compleixen (o no) amb la Nova Normativa CPR


L’implementació de la Nova Normativa Europea CPR obliga als fabricants, distrïbuidors, presctiptors i instal·ladors de tota la UE a fabricar, distribuïr i instal·lar cables que compleixin la norma harmonitzada EN 50575.

 

Com identificar si un cable compliex (o no) amb la nova normativa CPR? Segueix aquests senzills passos:

 

 

1) Comprovar el marcatge:

A l’embalatge del producte és obligatori incluir el Maracatge CE, en el cumpliment de totes les directives aplicades, així com el nombre d’identificació de l’organisme de certificació del cable elèctric.

marcaje_ce_CPR_2

L’informació a l’embalatge del producte ha de consignar: les dades del fabricant, la identificació del cable, els sus usos previstos i la reacció davant el foc segons el Nou Reglament. A Top Cable, amés hem creat un segell distintiu de la CPR, per què el client pugui visualitzar que el cable cumpleix amb la certificació Europea. Per últim, a l’embalatge hem inclòs un còdig QR per accedir a la DoP del cable elèctric seleccionat.

2) Comprovar la Declaració de Prestacions (DoP) del cable:

La Declaració de Prestacions (o DoP, de l’anglès, declaration of performance) es un document que ha d’estar disponible a la pàgina web del fabricant, ha d’incloure les següents dades: fabricabt, identificació del cable, sistema d’evaluació utilitzat, norma aplicable, organisme certificador i prestacions CPR del producte.

dop_CPR_3

Sol·licita al seu fabricant habitual la Declaració de Prestacions de tots els cables elèctrics que siguin incorporats, de manera permanent, a la construcció.

A Top Cable, cumplim els requisits de seguretat que ens caracteritzen, identifiquem els nostres cables seguint les exigències del nou Reglament Europeu CPR.

Quan vostè escull productes Top Cable, té la garantía que adquireix cables que cumpleixen íntegrament amb els requisits establerts a la nova normativa CPR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *