COMPTE ENRERE PER A LA OBLIGATORIETAT DE LA CPR


Queden pocs dies per l’1 de Juliol del 2017, data obligatòria per a la implementació de la nova normativa de la Unió Europea CPR (Construction Products Regulation). Aquesta normativa pretén obtenir una millor regulació del comportament davant el foc i substàncies perilloses en els materials utilitzats a la construcció.

CPR

Segons indica el nou reglament, a partir d’aquest dia tots els cables per a instal·lació fixe en edificis hauran de complir amb la CPR.

NOTA ACLARIDORA DEL MINISTERI 

No obstant, és important destacar la nota aclaridora que va publicar el 3 d’abril del 2017 la Subdirecció General de Qualitat i Seguretat Industrial, a la que modificava el criteri que el Ministeri havia establert i mantingut en les seves versions anteriors: en aquesta nota es redueix la pressió a distribuïdors i instal·ladors per eliminar dels seus estocs els productes no CPR abans de l’1 de Juliol, mantenint aquesta obligació per als fabricants. Més informació en aquest enllaç.

CPR-1

TOP CABLE, UN FABRICANT “CPR COMPLIANT”

L’adaptació a la Normativa CPR ha suposat per Top Cable un notable esforç al augmentar les nostres habituals exigències en seguretat, marcat i traçabilitat. Hem tingut que desenvolupar un ampli programa de reformulació de materials, control de la producció des de fàbrica, i un exhaustiu pla d’assajos de cables abans de la introducció dels cables Top Cable al mercat. Com a resultat, ens enorgulleix dir que Top Cable ha estat el primer fabricant europeu en tenir les principals gammes de cables lliures d’halògens certificats segons CPR, ha estat, al mateix temps, el primer fabricant en posar-les en estoc a disposició dels seus distribuïdors. Ja disposem d’una gamma completa de cables CPR que pots consultar aquí.

CPR-1

La també exigeix que cada vegada que compti amb la seva corresponent Declaració de Prestacions (DoP), un document legal el qual especifica tota la informació rellevant: fabricant, identificació del cable, sistema d’avaluació utilitzat, norma aplicable, organisme certificador i prestacions CPR del producte. Pot descarregar les diferents DoPs dels cables Top Cable aquí.

És important destacar que els nostres cables estan correctament identificats amb tota la informació relativa a les prestacions CPR del producte.

Quan esculls productes Top Cable, tens la garantia que adquireixes cables que ja compleixen íntegrament amb els requisits establerts a la nova normativa CPR.

Cables CPR compliant | Top Cable

RESUM DE INFORMACIÓ CPR

Vols saber més sobre la CPR? T’ho resumim en 4 minuts en aquest vídeo explicatiu.

També t’invitem a consultar els diversos articles sobre la CPR que hem anat desenvolupant al nostre blog:

            Dossier informatiu Top Cable sobre la CPR (en format PDF per descarregar).

            Com identificar si els cables compleixen (o no) amb la nova Normativa CPR.

            Resum de la classificació CPR: Classes B2, C, D y E.

Consulta al nostre departament de màrqueting o al seu comercial de Top Cable habitual qualsevol qüestió relativa a la pròxima obligatorietat de la normativa CPR.

Posts relacionats


aplicación de la cpr a los cables eléctricos

ABRIL 2017 – APLICACIÓ DE LA CPR ALS CABLES ELÈCTRICS

Com identificar si els cables compleixen (o no) amb la Nova Normativa CPR

CPR_CAT_1

Descarrega’t el dossier informatiu sobre la CPR Construction Product Regulation