Curses de resistència BTT: Les CLAUS DE L’ÈXIT


“Aquest tipus de competicions impliquen motivació, voluntat, sacrifici, planificació i estratègia.”

Resist_btt

Les curses de resistència se celebren en circuits senyalitzats en què els participants roden durant un nombre predeterminat d’hores, intentant donar el màxim nombre de voltes. Solen tenir una durada de fins a 24 hores, de manera que convé entrenar el cos per suportar llargues sessions i ser capaç de dosificar les forces.

FORÇA I POTÈNCIA La resistència és important, però també ho són la força i la potència, ja que en tots els circuits hi ha algunes pujades intenses en les que el cor i les cames aniran gairebé al màxim per poder superar-les.

L’entrenament d’intervals és molt útil per acostumar el cos a recuperar-se, sense aturar-se, dels esforços puntuals dins d’una sessió perllongada.

També convé enfortir els músculs dels braços, esquena, abdomen i espatlles amb exercicis al gimnàs, ja que els trams tècnics de baixada i algunes pujades poden passar factura al cap de les hores.

 

resist_btt2

ESTUDIANT EL CIRCUIT Si no hem pogut fer un reconeixement previ, la primera volta ha de ser a un ritme tranquil, observant els punts complicats, les zones més dures i els trams de recuperació.

ALIMENTACIÓ CONSTANT Després de cada torn, convé rehidratar i recuperar energia amb begudes esportives i aliments rics en carbohidrats, si pot ser compostos, però sense omplir en excés, evitant begudes alcohòliques i aliments molt grassos.

BICICLETA IDEAL La bicicleta ha d’estar a punt i ser l’adequada per al tipus de circuit i la talla del ciclista. La comoditat és important, ja que passarem moltes hores en ella.

Més info a la web Con un par de Ruedas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *