El caos de cables elèctrics, símbol de IRAQ


“Si hi ha un tema que simbolitza les dificultats i els disturbis polítics que han afectat l’Iraq en l’última dècada, és el sistema elèctric del país.”

irak3

El govern iraquià no ha estat capaç de traduir aquest riu de diners procedents del petroli en un efectiu flux constant de corrent elèctric des de les centrals d’energia a les llars i les empreses.

Continu “saqueig de cables, destrucció de les torres d’alta tensió i el sabotatge de les línies de combustible. Dècades d’operació sense manteniment s’han traduït en una imperiosa necessitat de rehabilitació”. El mal estat de la xarxa oficial dificulta el manteniment de la il · luminació i equips en el sector privat.

irak1

POSSIBLEMENT LA XARXA ELÈCTRICA MÉS INESTABLE DEL MÓN

Cada barri a l’Iraq disposa d’un generador privat per augmentar el subministrament elèctric oficial. Els cables convergeixen en nusos i embolics caòtics. En no estar aïllats, sovint s’estiren i s’enfonsen, sobretot a l’estiu, provocant incendis quan es toquen entre si.

La xarxa elèctrica iraquiana és inestable, amb una infraestructura devastada per la guerra que obliga a utilitzar apagades per evitar que es col·lapsi completament, i una demanda en augment constant. La massiva corrupció en els més alts nivells del govern contribueix al desastre.

irak2

Font, Kael Alford.

La fotoperiodista Kael Alford va passar 10 mesos cobrint la invasió de l’Iraq i les seves conseqüències immediates en el període 2003-2004. Va tornar l’estiu del 2011 per veure els canvis després de la retirada de les tropes dels EUA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *