Techo fotovoltaico - energía verde

25 December, 2015

Els set hàbits de la gent altament efectiva

HABITOS-DE-LA-GENTE-ALTAMENTE-EFECTIVA-3

AUTODOMINI: Estan orientats a aconseguir el coneixement de la personalitat pròpia.

Primer hàbit: Ser proactiu.

Davant cada estímul del medi ambient, tenim l’habilitat de decidir quina resposta volem donar. Som els responsables de la nostra conducta.
Per exemple, enfront d’un conductor que ens crida una obscenitat, la nostra resposta pot variar des de prendre un arma i disparar-li (per després patir les conseqüències legals de la nostra conducta) fins a simplement ignorar-ho i no deixar que alteri la nostra tranquil·litat.

Segon hàbit: Començar amb una fi en la ment.

La nostra conducta no ha de ser regida pel capritx ni l’atzar, hem de tenir objectius precisos: un títol universitari, comprar una casa, mantenir una relació harmoniosa amb els nostres familiars i companys de treball. Cada vegada que prenguem una decisió important hem de decidir si aquesta ens apropa o ens allunya dels nostres objectius.

Tercer hàbit: “primer el primer”.

El capítol comença amb una frase de Goethe: “El que importa més mai ha d’estar a la mercè del que importa menys”. L’autor descriu un mètode per organitzar el temps sobre la base de quatre quadrants en els quals col·loca les activitats: urgents, no urgents, importants i no importants.

HABITOS-DE-LA-GENTE-ALTAMENTE-EFECTIVA-2

RELACIONS AMB ELS ALTRES: Treball en equip, cooperació i comunicacions.

Quart hàbit: Pensar a “Guanyar-Guanyar”

Les nostres interaccions amb altres éssers humans sempre han de ser de mutu benefici. La nostra relació amb un client ha de seguir la metodologia guanyar-guanyar (coneguda per win-win). Si jo guanyo i el meu client perd, perdré al client.

No existeix una altra opció. Encara que a curt termini altres tipus de relacions resultin en guanys immediats, a llarg termini veiem que són ineficaços i perjudicials per a ambdues parts.

Cinquè hàbit: Comprendre, més que ser comprès.

Es tracta de posar-se primer en el lloc de l’altre, de veure les coses des del seu punt de vista. És potser l’hàbit més difícil de practicar, ja que gairebé sempre passem més temps parlant que escoltant i creiem que les coses només poden ser de la manera en què nosaltres les veiem.

Sisè hàbit: La sinergia.

Algunes metes les podem aconseguir sols, però les empreses grans només les podem aconseguir amb treball en equip. Projectes com l’arribada de l’home a la Lluna o la fabricació de la Bomba Atòmica són el resultat del treball sinèrgic.

RENOVACIÓ CONTÍNUA

Setè hàbit: Afilar la serra.

Aquest últim capítol comença amb la història d’un llenyataire que es troba tan immers en el seu treball de derrocar arbres que oblida que dedicar uns minuts a afilar la seva serra li faria estalviar moltes hores d’esforç. Aplicat a la nostra vida, afilar la serra es refereix a dedicar un breu espai de la nostra vida a millorar les nostres condicions físiques i intel·lectuals mitjançant l’exercici físic i l’estudi.