Embolic de cables a Tegucigalpa, Hondures


L’acumulació de cablejat elèctric i transformadors elèctrics en els pals dels carrers de Tegucigalpa, Hondures, ha fet necessària la intervenció estatal.

tegucigalpa1

El 2012, l’Empresa Nacional d’Energia Elèctrica (ENEE) va emetre una ordenança per posar ordre a aquesta situació i començar a retirar els cables en desús. Des de llavors, els nusos de cables de la línia elèctrica, de telefonia fixa i mòbil, dels sistemes de cable i xarxes de dades es vénen retirant de les principals artèries de la ciutat.

CURTCIRCUITS i ACCIDENTS

Aquesta sobrecàrrega de cables i transformadors en els pals elèctrics ha estat el detonant de greus problemes com la suspensió del fluid elèctric, curtcircuits i inclús accidents.

En diferents llocs de la capital hondurenya és gairebé normal observar pals a punt de caure i enfiladisses de cables penjant a poca alçada, amb el consegüent risc per a automobilistes i vianants.

tegucigalpa2

PROLIFERACIÓ DE COMPANYIES

En els últims anys, la proliferació de companyies de televisió per cable i Internet han contribuït a accentuar aquest problema per les connexions sense control que realitzen en diferents punts.

Cada companyia ha de signar un contracte d’ús de pals en el qual s’especifica l’alçada mínima requerida per fer la instal · lació. Així mateix, una de les seves clàusules estableix que les companyies no han d’utilitzar pals en mal estat i, de no trobar espai a les unitats de la ENEE, han instal lar els seus propis suports.

tegucigalpa3

Els desacataments a aquestes clàusules ocasionen pals severament saturats i l’arrossegament de tot un sistema d’energia pels camions, a causa de la manca de compliment de l’alçada mínima de seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *