La biomassa, font d’energia renovable de gran potencial


biomassa1

L’aprofitament dels recursos sòlids urbans per a la generació d’electricitat és força important a Alemanya, França o Dinamarca, encara que en la resta dels països, inclos Espanya, és encara molt escàs.

Com Biomassa podem identificar un gran nombre de productes de diversos orígens i característiques molt diferents, i tots ells susceptibles d’aprofitament energètic: els residus d’activitats forestals i agrícoles, residus de la indústria agroforestal, de la fusta o del paper, cultius energètics, residus de origen animal, olis vegetals utilitzats.

biomassa2.2_613x446

CONVERTIR RESIDUS EN RECURSOS

El correcte tractament de la biomassa suposa un augment del reciclatge i una disminució dels residus. Aquest és un dels avantatges més importants: Convertir els residus en recursos.

Les principals aplicacions són les següents:

1) Aplicacions Tèrmiques: La biomassa, després d’una gasificació (una transformació a biogàs) o bé mitjançant un ús directe, pot ser aprofitada en calderes i estufes per generar calor. Aquesta calor es pot aprofitar per cobrir les necessitats tèrmiques tant de calefacció i ACS en habitatges unifamiliars i edificis, com a processos industrials.

2) Aplicacions elèctriques: La biomassa també es pot utilitzar com a combustible per a centrals elèctriques. Es pot utilitzar substituint en certs percentatges a combustibles fòssils en centrals tèrmiques, en un procés anomenat co-combustió. També es pot cremar com a combustible únic a centrals per a la generació exclusiva d’electricitat o es pot utilitzar en centrals de cogeneració per a la generació conjunta de calor i electricitat.

3) Aplicacions mecàniques: Els biocarburants, bioetanol i biodièsel, es poden utilitzar com a combustibles en motors de vehicles, tant barrejats amb la benzina i el dièsel en diferents proporcions com purs, sense necessitat de ser barrejats.

Creus que la Biomassa pot ser l’energia del futur?

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Posts relacionats


col·labaració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú_33

Col·laboració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú

12 Consells per millorar la seguretat elèctrica en la llar

Juganet

Adaptant una instal·lació elèctrica

Reforma d’un quadre elèctric conflictiu

Reforma d’un quadre elèctric

10 idees per millorar la teva empresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *