La metodologia de les 8 D


Les 8D és una metodologia que permet als equips treballar junts en la resolució de problemes, utilitzant un procés estructurat de 8 passos que ajuda a focalitzar-se en els fets i no en les opinions. Va ser creada originàriament a l’empresa nord-americana de automòbil Ford.

8D1

COM IMPLEMENTAR LES 8 D A LA TEVA EMPRESA?

D1: CONSTRUIR L’EQUIP
Reuneix un petit grup de persones amb la barreja correcta d’habilitats, experiència i autoritat. Assegura’t que aquestes persones tenen el temps i la inclinació per treballar per un objectiu comú.

D2: DESCRIURE EL PROBLEMA
Quant més clara sigui la descripció, més possibilitats hi haurà de resoldre el problema. Ha de ser específic i quantificar el més possible.

D3: IMPLEMENTAR UNA SOLUCIÓ PROVISIONAL
Implementa una solució provisional i monitoritza l’impacte per a assegurar-te que les coses no empitjoren. I segueix treballant!

D4: ELIMINAR LA CAUSA ARREL
Pot haver moltes sospites sobre la causa del problema. La clau és descobrir quina o quines d’aquestes sospites són realment les causants del mateix. És important utilitzar eines estadístiques i indicadors per evitar les opinions i basar-se en dades el més objectius possible. 8D D5: VERIFICAR L’ACCIÓ CORRECTIVA
Ara ja saps què està causant el problema. Què faras per arreglar-lo? Comença per a estar segur que les correccions planificades no tenen efectes no desitjats.

D6: IMPLEMENTAR UNA SOLUCIÓ PERMANENT
Ara sí. Implementa les solucions principals i complementàries i monitoritza per assegurar que tot funciona. Si no, torna enrere i prova de nou.

D7: EVITAR QUE EL PROBLEMA ES REPETEIXI
Un cop realitzat tot aquest procés, no desitjarem que el tema aparegui novament. Per prevenir, actualitza tot el que té relació amb al procés: especificacions, manuals d’entrenament, procediments de control d’errors, comunicació, etc

D8: CELEBRAR L’ÈXIT
L’equip és qui va aconseguir el resultat. Llavors és hora de celebrar-ho: comunica l’èxit a la resta de l’organització i reconeix l’esforç. Replica els aprenentatges en altres àrees de l’organització.

8D2

Has implementat en la teva empresa un sistema similar? Amb quins resultats?

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Posts relacionats


col·labaració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú_33

Col·laboració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú

12 Consells per millorar la seguretat elèctrica en la llar

Juganet

Adaptant una instal·lació elèctrica

Reforma d’un quadre elèctric conflictiu

La biomassa, font d’energia renovable de gran potencial

Reforma d’un quadre elèctric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *