Namib i Kalahari: dos nous deserts superats per Sergio Fernández


A Top Cable volem recordar el Repte Top Cable 7 deserts, conquerit per Sergio Fernandez fa justament 7 anys.

Els deserts de Namib, a la llegendària Costa dels Esquelets de Namíbia, i Kalahari, al cor de Botswana, van ser dels últims escenaris de la particular odissea ciclista de Sergio Fernández.

namib2

NAMIB: 2.000KM DE POLS I SORRA

“El desert de Namib va suposar un esforç extraordinari. Mai fins ara havia hagut de pedalar per pistes en veritable mal estat a temperatures que rondaven els 55 graus “, destacava Sergio Fernández. La travessia del Namib començar a la capital de Namíbia, situada a uns 500 km de la costa Atlàntica. “El desert de Namib comprèn una franja de diversos centenars de quilòmetres al llarg de tot el litoral del país”, explicava l’aventurer, qui va decidir creuar el desert a través de la regió muntanyosa del Naukluft, aconseguint l’oceà en Walbis Bay, no sense abans haver passat pel mar de dunes de Sossusvlei.

namib3

240KM AMB BICICLETA SENSE POSSIBILITAT D’AIGUA

“El tram més llarg sense possibilitat d’aconseguir aigua va ser el que va de Solitaire a Walbis Bay”, recorda el ciclista. Van ser 240 km per una pista de terra i pedres que travessen una regió deshabitada. Per vèncer a les altes temperatures, que en les hores centrals del dia s’acostaven als 60 graus Celsius al sol, va optar per pedalar gran part de la nit “aprofitant la lluna plena”. Després va reiniciar la marxa per recórrer el desert de Kalahari, el nom procedeix de la paraula que en llengua tswana significa, literalment, “la gran set’.

namib1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *