Seminari de la Fundació Fuego


fuego1

El passat dijous 12 de juny es va celebrar a Barcelona el Fire Seminar 2014, organitzat per la Fundació Fuego. L’esdeveniment va reunir més de 300 professionals del sector de tot Europa: representants de ministeris, arquitectes i enginyers, bombers, companyies d’assegurances, protecció civil, institucions, col·legis professionals i, en general, experts implicats en matèria de protecció contra el foc i l’edificació.

La jornada va girar entorn a dos factors principals: la prevenció i la importància de l’elecció dels materials constructius. No només cal que tinguin una alta classificació de Euroclasse de reacció al foc, sinó també que siguin incombustibles.

fuego2

SESSIONS TEÒRIQUES I PRÀCTIQUES

Amb la col·laboració de l’equip de Bombers de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, Applus, Inca Fust, ITeC, i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la jornada es va iniciar amb una formació tècnica en la qual es van desenvolupar quatre conferències . En elles s’exposaven els riscos dels incendis en edificis, les causes freqüents de propagació, els perills dels fums tòxics i la necessitat d’una normativa específica de protecció contra el foc a Espanya.

En total, es van realitzar 12 demostracions a escala real, per veure la reacció de cadascun d’elles i conèixer quin és l’aïllament més adequat segons l’edifici i el seu ús. Aquesta demostració va posar de manifest que, davant de diferents construccions que són vàlides a Europa i habituals en arquitectura, la reacció al foc de cadascuna és totalment diferent, de manera que l’elecció dels materials és crucial.

fuego3

INSTAL.LACIONS ELÈCTRIQUES DEFICIENTS A ESPANYA

La problemàtica del pèssim estat de les Instal · lacions Elèctriques Domèstiques a Espanya, és un fet contrastat segons nombrosos estudis, i és un fenomen que genera una alta sinistralitat.

Segons La Plataforma per a la Renovació de les Instal · lacions Elèctriques (PRIE), a Espanya es produeixen anualment 7.300 incendis, 4.850 accidents, i 1.500 ferits i un total de 150 víctimes a causa d’una instal·lació elèctrica deficient.

1 estrella2 estrellas3 estrellas4 estrellas5 estrellas (Ninguna valoración todavía)
Loading...

Posts relacionats


col·labaració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú_33

Col·laboració humanitària amb BUSF a Haití i Katmandú

12 Consells per millorar la seguretat elèctrica en la llar

Juganet

Adaptant una instal·lació elèctrica

Reforma d’un quadre elèctric conflictiu

La biomassa, font d’energia renovable de gran potencial

Reforma d’un quadre elèctric

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *