Seminari de la Fundació Fuego


fuego1

El passat dijous 12 de juny es va celebrar a Barcelona el Fire Seminar 2014, organitzat per la Fundació Fuego. L’esdeveniment va reunir més de 300 professionals del sector de tot Europa: representants de ministeris, arquitectes i enginyers, bombers, companyies d’assegurances, protecció civil, institucions, col·legis professionals i, en general, experts implicats en matèria de protecció contra el foc i l’edificació.

La jornada va girar entorn a dos factors principals: la prevenció i la importància de l’elecció dels materials constructius. No només cal que tinguin una alta classificació de Euroclasse de reacció al foc, sinó també que siguin incombustibles.

fuego2

SESSIONS TEÒRIQUES I PRÀCTIQUES

Amb la col·laboració de l’equip de Bombers de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, Applus, Inca Fust, ITeC, i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la jornada es va iniciar amb una formació tècnica en la qual es van desenvolupar quatre conferències . En elles s’exposaven els riscos dels incendis en edificis, les causes freqüents de propagació, els perills dels fums tòxics i la necessitat d’una normativa específica de protecció contra el foc a Espanya.

En total, es van realitzar 12 demostracions a escala real, per veure la reacció de cadascun d’elles i conèixer quin és l’aïllament més adequat segons l’edifici i el seu ús. Aquesta demostració va posar de manifest que, davant de diferents construccions que són vàlides a Europa i habituals en arquitectura, la reacció al foc de cadascuna és totalment diferent, de manera que l’elecció dels materials és crucial.

fuego3

INSTAL.LACIONS ELÈCTRIQUES DEFICIENTS A ESPANYA

La problemàtica del pèssim estat de les Instal · lacions Elèctriques Domèstiques a Espanya, és un fet contrastat segons nombrosos estudis, i és un fenomen que genera una alta sinistralitat.

Segons La Plataforma per a la Renovació de les Instal · lacions Elèctriques (PRIE), a Espanya es produeixen anualment 7.300 incendis, 4.850 accidents, i 1.500 ferits i un total de 150 víctimes a causa d’una instal·lació elèctrica deficient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *