Sergio Fernández, creuant el Sàhara en bicicleta


“A Top Cable volem recordar el Repte Top Cable 7 deserts conquerit per Sergio Fernandez fa justament 7 anys.”

“En quatre anys Sergio Fernandez Tolosa va recórrer els set deserts més emblemàtics dels cinc continents.”

Sergio_Sahara

4.500km i dos mesos de travessia transsahariana, amb freqüents tempestes de sorra i temperatures que arribaven als 45 º C a l’ombra durant gran part del dia.

La calor i les tempestes de sorra pròpies de l’època de l’any van endurir moltíssim la ruta, que era, almenys aparentment, una de les més accessibles de totes les que es poden fer a través del Sàhara “, explicava Sergio.

Com a part positiva, l’habitual hospitalitat de la gent del desert.

Sergio_sahara2

Els vents predominants procedents del desert, coneguts com harmattan o irivi, segons la regió, arrossegaven sorra les 24 hores del dia. “Durant una setmana vaig tenir la sensació de viatjar dins d’un núvol de pols, dia i nit, sempre mastegant sorra, que entra per tot arreu: orelles, boca, ulls … És una sensació aclaparadora que pot acabar amb la paciència de qualsevol “, explicava Sergio, que va afegirper sort el vent en aquesta fase em venia de costat, cosa que m’ajudava a avançar més ràpid “.

500KM A BASE DE GALETES I LLAUNES DE SARDINES

L’arribada a Nouackchott va suposar un cert alleujament i li va concedir uns dies de descans. “Allà vaig poder començar a menjar una mica millor. En els últims 500 quilòmetres a penes havia menjat res més que galetes salades i llaunes de sardines “.

Sergio_sahara3

DURANT DIVERSES JORNADES LLUITANT PER ACLIMATAR LA CALOR

Pedalejava uns 100 km diaris, fent una part de l’etapa entre l’alba i les 10 del matí, en què parava a descansar quan la calor “ja era insuportable”, i reprenent la marxa “poc abans de l’ocàs, aprofitant les primeres hores de la nit per avançar a la llum de la llanterna frontal uns quants quilòmetres abans de trobar un lloc per plantar la tenda o, senzillament, bivaquejar al mig del desert “.

FINS I TOT L’AIGUA DELS BASSALS!

En arribar a un lloc habitat, el primer que li ofereixen és aigua. Al principi em feia por caure malalt. Després em bevia fins als bassals. Mai m’havia sentit tan integrat en la naturalesa. L’aigua indica d’on ve i de què depèn tota la vida “, explicava Sergio.

Segueix les expedicions en bicicleta de Sergio Fernández a conunparderuedas.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *