Terra de Gegants, originals Torres elèctriques


Aquest disseny transforma les tradicionals torres elèctriques en estàtues del paisatge islandès.

gigantes1

Igual que les estàtues de l’illa de Pasqua, es preveu que aquestes cariàtides modernes de 45 metres d’altura es converteixin en monuments únics del paisatge islandès, elevant les torres a la categoria d’art, una categoria superior a la simple necessitat de transportar electricitat en silenci a través del dia i la nit.

gigantes3

TERRA DE GEGANTS

A mesura que les línies elèctriques realitzades ascendeixen un turó, els pilons canvien de postura, estenent-se o ajupint-se, imitant una persona. Els “Gegants d’acer” també poden ser col · locats en parells, caminant en la mateixa direcció o en direccions oposades, o amb el cap inclinat cap a on es troba un poble. Malgrat el gran nombre de possibles formes, cada piló es fa amb les mateixes parts principals (tors, avantbraç, cuixa, mà, etc) i utilitza una biblioteca de juntes pre-ensamblades a la torre. Aquest disseny permet moltes variacions en forma i alçada, mentre que el cost de les pilones d’alta tensió es manté baix gràcies a un procés de producció idèntic, una senzilla construcció i un muntatge simple.

gigantes2

DISSENYATS PER JIN CHOI I THOMAS SHINE

Choi + Shine és un estudi d’arquitectura d’àmbit internacional. La signatura combina l’arquitectònic, artístic, l’enginyeria i l’experiència acadèmica dels seus dos directors: Jin Choi, nascuda a Seül, Corea del Sud, i Thomas Shine, originari d’Oxford, Anglaterra. Unint les seves diverses experiències, l’estudi ofereix una gran varietat de dissenys innovadors i creatius, com l’aclamat Terra de Gegants.

gigantes4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *