Techo fotovoltaico - energía verde

18 September, 2020

Topsolar® H1Z2Z2-K, de hoogste solar CPR certificering: Cca-s1b,d2,a1

cable solar rollos 100 metros

Solar-installaties voor eigen gebruik en in openbare ruimten vereisen kabels van hoge kwaliteit die ook uitstekende prestaties leveren in geval van brand. Vraag bij uw gebruikelijke kabelleverancier kabels van CPR Cca-klasse voor zonne-energie aan.

SOLAR-INSTALLATEURS VERPLICHTEN Cca KABELS

Een toenemend aantal zonne-installateurs eist kabels van Cca-klasse om aan de Europese norm te voldoen. In openbare installaties op daken (supermarkten, ziekenhuizen en dergelijke) voedt de zonnekabel de transformatoren die zich binnen het gebouw bevinden, nooit op het dak. Daarom moet volgens de Verordening bouwproducten (CPR) de minimaal vereiste brandreactieklasse voor kabels Cca zijn.

In zonne-installaties met eigen verbruik in heel Europa wordt het ook verplicht om CPR Cca-klasse te eisen, om maximale veiligheid te bieden in geval van brand.

 

WAAROM IS CPR BELANGRIJK IN ROOFTOP INSTALLATIES?

Volgens de Europese Verordening Bouwproducten (CPR) is de Cca-classificatie de hoogste brandveiligheidsvoorschrift voor openbare ruimten. In veel Europese landen is het al verplicht om kabels met Cca-classificatie te installeren in openbare ruimten en in verlaagde plafonds of verhoogde vloeren, volgens de CPR-toepassing.

Vraag uw fabrikant/leverancier altijd naar de Prestatieverklaringen (DoP) om te controleren of de CPR-certificering juist is en of de kabel aan alle noodzakelijke Europese eisen voldoet

cable solar rollos 100 metros

TOPSOLAR Cca KABEL, VAN TOP CABLE

De Topsolar® H1Z2Z2-K cable from Top Cable is Cca gecertificeerd. In het bijzonder heeft hij de Cca-s1b,d2,a1 certification following EN 50575.

TÜV GECERTIFICEERDE KABEL, VOLGENS EN 50618

De kabel is ook TÜV gecertificeerd volgens EN 50618. Beide certificeringen garanderen dat de Topsolar® H1Z2Z2-K kabel volledig functioneel is in zowel fotovoltaïsche zonneparken als in industriële -of residentiële- fotovoltaïsche rooftop installaties.

cable solar rollos 100 metros

Topsolar® H1Z2Z2-K kabel is bestand tegen UV-stralen, ozon, zandslijtage en waterabsorptie en is bestand tegen zware omgevingsomstandigheden (corrosie, klimaat en extreem warme en koude omgevingen). Hij kan worden geïnstalleerd op plaatsen waar water aanwezig is (AD8, onderdompeling), en de geschatte levensduur is 30 jaar.

cable solar rollos 100 metros

ÉÉN ENKELE VOORRAAD SOLAR KABEL VOOR ZONNEPARKEN EN -DAKEN

De Topsolar® H1Z2Z2-K kabel is verkrijgbaar in een groot aantal doorsneden (1x4mm2,1x6mm2, enz.) en formaten (1000m en 500m rollen, en 100m rollen), met een rode of zwarte buitenmantel.

Bovendien is de kabel, gezien zijn veelzijdigheid en certificeringen, geschikt voor installatie op daken en ook in zonneparken, zodat één enkele voorraad geldig is voor alle installaties van solar kabels.

ANDERE SOLAR KABELS VERVAARDIGD DOOR TOP CABLE

Bij Top Cable hebben we een grote permanente voorraad van andere kabels die geschikt zijn voor fotovoltaïsche omgevingen, zoals aluminium en middenspanningskabels, en een breed scala van hulpkabels.